Let’s Work Together

hello@makoto.com

m. Conference

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
+1 312 749 8649

Back to top
Image Alt

3 Sud Est

Fenomenul muzical 3 Sud Est a prins viață în anul 1997, odată cu lansarea hitului “Ai plecat”, piesă ce a stat în topul chart-urilor muzicale mai mult de un an. Au urmat apoi zeci de hituri care au definit stilul celei mai bune și iubite trupe pop-dance din România.

Versurile unor piese precum “De ziua ta” și “Amintirile” au fost fredonate de milioane de oameni. În plus, de-a lungul timpului, 3 Sud Est a obținut numeroase premii importante, printre care se regăsesc: Premiile Muzicale Cat Music/Sony Music – Premiul pentru cel mai bine vândut grup al anului (1998); Premiul APTR (Asociația Profesioniștilor din Radio și Televiziune), pentru videoclipul ”Amintirile” (1999); Festivalul Mamaia – Premiul pentru cel mai bun grup dance și Marele Trofeu de la Mamaia (2000); Premiile OTTO – organizate de Bravo România – Premiul pentru cel mai bun grup dance (2000); Premiile Industriei Muzicale Românești – premiul “The Best Romanian Group Award for the year 2000″; MTV Music Awards – premiul pentru “Cel Mai Bun Cântec”, pentru hitul ”Clipe” (2004).

Contact Booking:

Mădălina Nicolai
+40 745 333 111
madalina@partypeople.ro

La un an de la înființare, 3 Sud Est lansează primul album din carieră: “3rei SudEst”. Imediat după lansare, materialul discografic a înregistrat o cifră de vânzari ce nu mai fusese atinsă până atunci de nicio altă trupă sau artist din România. Albumul s-a vândut în peste 200.000 de copii originale pe casetă audio și 6.000 de copii originale pe CD.

În iunie 1998, “Ai plecat” reintră în topurile muzicale și câștigă premiul pentru “Șlagărul Anului” la Festivalul de la Mamaia. În luna decembrie a aceluiași an, câștigă premiul Ballentine’s la secțiunea “Dance”, în cadrul premiilor Ballentine’s, organizate de MediaPro. În aceeași lună, în cadrul Galelor Cat Music, trupa este premiată la secțiunea de vânzări pentru cea mai bine vândută trupă a anului.

Un an mai târziu, lansează albumul “Visul meu”, material care, în primele două zile din momentul lansării, a fost vândut în peste 30.000 de exemplare. Primul single extras de pe album este “Tu ești vinovat”.

În anul 2000, trupa lansează EP-ul “Îmi plac ochii tăi”, care a fost reeditat în luna octombrie, alături de piesa bonus track “Te aștept să vii”. În câteva zile din momentul lansării, “Te aștept să vii” intră în Romanian Top 100, unde pentru prima dată în istoria muzicală, o trupă românească intră în competiție cu band-urile străine, 3 Sud Est ajungând pe locul I. În același an, Laurențiu, Mihai și Viorel câștigă marele trofeu și premiul pentru cel mai bun grup dance la Festivalul de la Mamaia.

Spre finalul anului 2000, trupa lansează cartea și CD-ul “3 SudEst”, prima carte de acest gen din România, iar în cadrul Premiilor Industriei Muzicale Românești din 2001, trupa este desemnată cel mai bun grup al anului. În anul 2005, cei trei artiști de la Malul Mării lansează single-ul de succes și albumul “Cu Capu-n Nori”.

După o pauză de 6 ani, cei trei artiști se reunesc și lansează single-ul “Emoții”, piesa anului conform Media Forest România, iar în luna mai a lui 2014, cei trei artiști notează evenimentul printr-un mega concert, plin de poveste – “Emoții”. Evenimentul de la Sala Palatului a fost unul Sold Out, iar în 2015, artiștii repetă experiența printr-un concert special.

Urmează apoi, melodii ca “Liberi”, “Mai stai” – în colaborare cu INNA și “Tic-Tac”. În 2016, 3 Sud Est lansează “Adio” iar la finalul anului, în pragul aniversării de 20 de ani, după un an plin de concerte, 3 Sud Est își surprinde fanii și lansează poezia muzicală, „Cine eşti?”, hit care a adunat numeroase reacții pozitive în mediul online și s-a clasat în fruntea topurilor muzicale.

În 2017, trupa pop-dance cu cea mai mare popularitate din România a sărbătorit printr-un turneu aniversar două decenii de la înființare. În acești ani, nu mai puțin de 25 de de piese au atins primele locuri ale topurilor muzicale. Pentru a nota acest moment, Laurențiu Duță, Viorel Șipoș, Mihai Budeanu și cei șase instrumentiști, au concertat în peste 18 orașe, printre care Cluj, Brașov, Bacău, Botoșani, Alba Iulia și multe altele.

După ce au deschis Forza ZU cu un super live-act în iunie 2017, 3 Sud Est lansează ”Am dat tot”. Trupa încheie anul și turneul aniversar cu hitul “Stele”, piesă ce prefațează următorul album, “Epic”. Piesa a cucerit topurile muzicale și a adunat milioane de vizualizari pe YouTube.

Recent, cei trei artiști împreună cu band-ul lor au fost în turneul de promovare a celui mai nou material discografic, “Epic”, material ce a putut fi ascultat în premieră în cadrul turneului cu același nume.