Let’s Work Together

hello@makoto.com

m. Conference

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
+1 312 749 8649

Back to top
Image Alt

Xonia

Xonia este o cântăreață, compozitoare, actriță și dansatoare Australiană de origine română.

A început ballet la varsta de 5 ani, cariera muzicală la vârsta de 8 ani, si actorie la varsta de 10 ani.

La vârsta de 7 ani se antrena în cadrul prestigioasei școli de balet “The Australian Ballet School“.

A fost aleasă să joace rolul principal în producția “Spărgătorul de nuci” (o producție The Dancer’s Company Tour), cu care a mers intr-un turneu regional în Victoria, Tasmania și New South Wales. Xonia a mai dansat cu The Royal Ballet Company, The Bolshoi Ballet Company, The Kirov Ballet Company and The English National Ballet Cpmpany.

Dupa ce a absolvit „The Australian Ballet School” primind certificatul de dansator profesionist, ea decide să își completeze stilul de dans alături de celebrul coregraf și instructor Robert Sturrock, si sa dezvolte talentul artistic mai departe la ‘Hollywood Pop Academy’ din Los Angeles, unde a fost acceptată să studieze. Britney Spears,Rihanna, Ne-Yo, sunt doar câțiva dintre fostii elevi ai acestei prestigioase instituții.

În 2009 Xonia a fost aleasă să reprezinte Australia la Festivalul Cerbul de Aur. Impresionați de abilitățile sale vocale, cei de la casa de discuri Universal Music România i-au oferit un contract.

În 2010 Xonia lansează în colaborare cu Deepcentral piesa, „My beautiful one” care ajunge rapid pe locul 1 în clasamentele de specialitate și devine cel mai difuzat artist al anului 2010 cu peste 3.4 milioane de difuzări conform MediaForest charts. Blonda din Australia devine astfel liderul incontestabil din rândul solistelor pop. ‘My Beautiful One” ajunge în Top 10 în Grecia, Top 13 în Turcia, Top 30 în Bulgaria și top 100 în Rusia.

La începutul lunii februarie 2011 Xonia lansează cel de-al doila single – „Hold On”, produs în colaborare cu aceeași Deepcentral, și ajunge până pe locul 10 în clasamentele musicale.

În 2012 Xonia lansează noul ei hit ‘Remember’, care conține un sample din super-hitul „Lily was here”. La două luni de la lansare piesa ajunge pe locul 17 în clasamentele muzicale și locul doi la radioul rusesc DMF din Moscova. „Remember” ajunge New Entry la NRJ Energy Radio Rusia și este licențiată în Israel, Franța, Spania și Turcia.

Anul 2014 marchează prima colaborare a Xoniei cu un artist internațional, J Balvin superstarul columbian își pune amprenta asupra noului single al cântăreței „I Want Cha”. Piesa devine rapid un imn de club. „I Want Cha” are peste 25.000.000 de vizualizări pe YouTube si un videoclip care a devenit viral intr-un timp foarte scurt. Piesa este licențiată în țări din întreaga lume: Columbia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Franța și Spania.

Dupa o pauza muzicala de cativa ani, Xonia revine pe piata muzicala cu piesa „Discrete” single compus pentru Eurovision de o echipa din LA si produsa de Manuel Riva.

In prezent artista a lansat alaturi de Akcent un nou single intitulat ,,You don’t know my love’’, piesa cu care tinteste topurile internationale de radio.

Contact Booking:

Mădălina Nicolai
+40 745 333 111
madalina@partypeople.ro